Tips på present till whiskeyälskare

ge bort ett dekanterinsset för whisky i present

Det finns några fantastiska presentidéer för whiskeyälskare som du borde veta om. Alla som uppskattar en högkvalitets whiskey, scotch eller bourbon skulle också uppskatta en unik present. Såsom whiskeystenar för att kyla ner drycken, ett handgjort whiskyglas av hög kvalité eller ett snyggt dekanteringsset till whiskeyn i blykristall.

Förslag på presenter till någon som gillar whiskey

Dessa är alla bra gåvor för en budget från 200 kronor till runt 1000 kronor.Det senaste för ett set som lika gärna kunde vara ett konstverk. En favorit är naturligtvis att ge bort en rekommenderad whiskyprovning i Göteborg i gåva!

Whiskeystenar i täljsten

Om du inte redan har hört talas om whiskeystenar, så presenterar jag nu en unik idé för någon som redan har nästan allting. Whiskeystenar är gjorda av täljsten och som när de legat i frysen kommer att kyla whiskeyn eller valfri alkohol till rätt temperatur. Utan att späda ut drycken med vatten.

Whiskeystenar från antingen ”On the Rocks” eller ”Teroforma” är i set av nio, och ”Teraforma” setet har dessutom en muslinpåse att förvara dem i då de inte används. För lite under 200 kronor så kan dessa whiskeystenar bli en perfekt present för den där speciella personen i ditt liv.

Designat whiskeyglas

En annan bra idé för en present till någon som gillar whiskey är ett särskilt producerat eller gammaldags designat whiskeyglas. Det finns många olika stilar att välja mellan på glasen.Aallt från glas på fot, gammeldags flatbottnade glas till rockingglas som säkerligen snabbt blir något att prata om.

Många företag såsom Riedel eller Bormioli Rocco som varit verksamma i många år har vackra handgjorda glas i högkvalitetsglas eller i blykristall. Stolzle Glencairn whiskyglasen kommer redan inslagna i en presentlåda klara att ges till någon vid ett speciellt tillfälle eller som födelsedagspresent.

Dekanteringsset för whisky

Perfekt till bröllopsparet som en speciell bröllopsgåva är ett dekanteringsset till whisky. Det är verkligen en utmärkt presentidé. Ofta inkluderar det en dekanter, en kork, fyra till sex glas samt en fin bricka att ställa upp hela setet på.

Det finns många vackert skulpterade dekanteringsset såsom det från Bormioli Rocco Selecta, ett set av fint skuret glas. Ett annat exempel är det från Godinger Dublin, gjord av fint blykristallglas med en klassiskt irländskt kantigt diamantmönster. De flesta whiskeyseten av detta slag är redan inslagna och redo att ges bort som present.